Ο Αντώνιος Τσουρέκης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 16 Σεπτεμβρίου 1975 και είναι γιος του Γεωργίου και της Χαρίκλειας Τσουρέκη το γένος Φαρμάκη. Η οικογένειά του κατάγεται από το Μάνεσι Καλαβρύτων από τη πλευρά του πατέρα και τη Ροδιά Χαλανδρίτσας από τη πλευρά της μητέρας, περιοχές του Νομού Αχαΐας.

 

Το 1993 αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών και αμέσως μετά, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως εθελοντής στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς με την ιδιότητα του Δόκιμου Εφέδρου Αξιωματικού και για χρονικό διάστημα δύο (2) έτη. Σήμερα και έπειτα από δύο μετεκπαιδεύσεις αρχικά το 2002 και στη συνέχεια το 2005, κατέχει το βαθμό του Εφέδρου Λοχαγού παραμένοντας πάντα στις τάξεις των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

 

Απόφοιτος το 2009 του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, σπούδασε Ελληνικό Πολιτισμό, ενώ στη συνέχεια έγινε κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εκπαίδευση (M.Ed) “Επιστήμες της Αγωγής” από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Ακολούθως, πραγματοποίησε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (M.Sc) με τίτλο “Φαρμακευτικό Μάρκετινγκ” στο τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ανήκει στον κλάδο ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων.

Το 2001 διορίστηκε και τοποθετήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας όπου υπηρέτησε για πέντε συναπτά έτη. Το 2006 μετατέθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών και υπηρέτησε ως το 2014. Στη συνέχεια μετακινήθηκε με απόσπαση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να διατελέσει σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Το Δεκέμβριο του 2014 τοποθετήθηκε ως Προϊστάμενος Διεύθυνσης στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου αναλαμβάνοντας έως και σήμερα την ευθύνη κράτησης ανηλίκων κυρίως κρατουμένων 15-18 ετών.

X