Ο Νίκος Σύφαντος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κατοικεί και εργάζεται στην Πάτρα, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Σπούδασε τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, ενώ από το 1988 ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, όπου και εργάστηκε έως τα τέλη του 2012. Από το 2004 έως το 2012 διετέλεσε επιτελικό στέλεχος της εφημερίδας, ενώ την ίδια περίοδο συνεργάστηκε με το εβδομαδιαίο φύλλο της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ.

Από το 2013 εργάζεται στον χώρο του διαδικτύου, όπου σήμερα είναι διευθυντής σύνταξης στην ιστοσελίδα tempo24.news

Στην επαγγελματική του πορεία έχει συνεργαστεί σχεδόν με το σύνολο των τοπικών μέσων ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί) ενώ την περίοδο 2004-2009 διετέλεσε σύμβουλος επικοινωνίας των Περιφερειαρχών Παναγιώτη Καββαδά και Σπύρου Σπυρίδωνος.

Δραστηριοποιείται στο πολιτικό και αστυνομικό ρεπορτάζ, ενώ με σειρά άρθρων του στη διάρκεια της δημοσιογραφική του καριέρας έχει ασχοληθεί με δημοσιογραφικές έρευνες που αφορούσαν σε μεγάλα προβλήματα της πόλης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας, ΜΑΚΙ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Οργάνωσης.

Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Πάτρας σε Πανσπουδαστικά Συνέδρια, ενώ το 20010 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς σύνεδρος της Αχαΐας για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Νέα Πόλη» του Κώστα Χριστόπουλου, όπου με 1108 σταυρούς κατέλαβε την 4η θέση στην σειρά σταυροδοσίας.

Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος (γραμματέας) του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ)

Είναι παντρεμένος με την δημοσιογράφο Βασιλική Αθανασοπούλου, με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη που σήμερα είναι 8 ετών.

X