Ο Δημήτριος Θωμάς του Βασιλείου, γεννήθηκε στην  Πάτρα,  το 1972.

Οι ρίζες του Δημήτρη έλκονται, από την πλευρά του πατέρα του, από την Πάτρα (από την οικογένεια Λόντου) και από την Ευρετή Κεφαλληνίας, και από την πλευρά της μητέρας του Αγγελικής Μπέλλου, από την Αλφειούσα Ηλείας και την Τρίπολη Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο και από το 6ο Λύκειο Πατρών.  Στη συνέχεια μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές.  Αρχικά σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Lancaster, όπου έλαβε το Πτυχίο “Bsc in Management Sciences (Operational Research)”, to 1994. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του “Sheffield Hallam” όπου έλαβε το μεταπτυχιακό “Msc in Organisation Development, το 1996.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1996 για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Από το 1998 συνεργάστηκε με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα όπως Davos, Datarc και Computer Practica.

Το 2001 ίδρυσε την δική του επιχείρηση με τους διακριτικούς τίτλους :                     “Thomas Consulting and Thomas Real Estate”, με αντικείμενα την συμβουλευτική και τα κτηματομεσιτικά.

Επειδή πιστεύει στην δια βίου εξέλιξη, το 2015 αποφοίτησε και από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αποκτώντας το Πτυχίο “Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών” (λίαν καλώς) και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιμορφωτικά  σεμινάρια.

Μιλά άριστα Αγγλικά, καλά Γερμανικά, και έχει βασικές γνώσεις Ιταλικών και Γαλλικών.

  • Είναι μέλος του Μητρώου πολιτικών στελεχών της Ν.Δ.
  • Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. , Αχαΐας.
  • Μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στον λίγο ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με συλλογή και μελέτη στοιχείων που αφορούν την ιστορία και τη λαογραφία της Πάτρας. Επίσης τον ευχαριστεί ο αθλητισμός και η συμμετοχή σε αγώνες δρόμου.

Με βάση το ενδιαφέρον, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις δεξιότητες που διαθέτει, μπορεί να συμβάλλει, όχι μόνο στη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη,  που είναι εκ των ουκ άνευ, αλλά και σε ζητήματα ανάπτυξης της πόλης μέσω αξιοποίησης των ακινήτων, αλλά και με προσέλκυση επισκεπτών στον τομέα του θρησκευτικού, και συνεδριακού τουρισμού.

X