ΚΟΤΤΙΚΑ ΗΡΩ

Η Ηρώ (Σπυριδούλα) Π. Κόττικα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1983. Φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο και μετέπειτα στο 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών. Το 2000 μετακόμισε στην Αγγλία όπου άρχισε τις σπουδές της στην σχολή Κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας , στο τμήμα Βιοεπιστημών και Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Νόττινγχαμ. Εκεί είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε τοπικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία όπου συμμετείχε στην εφαρμοσμένη διαιτολογία τόσο σε κλινικά περιστατικά όσο και στην ευρύτερη κοινωνική περίθαλψη. Με το πέρας των σπουδών της το 2005 επέστρεψε στην γενέτειρά της, όπου εργάσθηκε για ένα χρόνο ως υπεύθυνη Διαιτολόγος του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου Ολύμπιον. Την ίδια περίοδο, άνοιξε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο το οποίο διατηρεί εδώ και 14 χρόνια στο κέντρο της Πάτρας. Σε καθημερινή βάση παρέχει επιστημονικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση διατροφολογικών προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία και δίνει λύσεις στις διατροφικές διαταραχές που παρουσιάζονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, όπως παχυσαρκία παίδων-ενηλίκων, μεταβολικά νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, υπερλιπιδαιμία), παθήσεις τους γαστρεντερολογικού, διατροφή για αθλητές και εγκύους.

Έχει συμμετάσχει ως βασική ομιλήτρια σε πάρα πολλές ημερίδες υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων, αθλητικών σωματείων (ΕΑΠ, ΝΟΠ, Έσπερος), του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, της Ελληνικής Γηριατρικής Εταιρίας καθώς και διαφόρων σωματείων για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας. Παράλληλα έχει μιλήσει πολλές φορές εθελοντικά σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων. Τέλος, εμφανίζεται συχνά στα τοπικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα σχετικά με διατροφολογικά θέματα.

Είναι κόρη του Νευροχειρούργου Παναγιώτη Κόττικα και της Οδοντιάτρου Βησσαρίας Μπενία, και έχει έναν αδερφό ,τον Κωνσταντίνο, που είναι πολιτικός μηχανικός.

X