Η πολιτική μας στην ύδρευση

Η πολιτική μας στην ύδρευση

Ο διαχρονικός στόχος που, με τον δικό τους τρόπο, έχουν υπηρετήσει όλες οι δημοτικές αρχές είναι να έχει η Πάτρα νερό άφθονο σε ποσότητα και άριστο σε ποιότητα.

Από την άποψη αυτή μας προκαλούν ανησυχία οι καθυστερήσεις στην έμφραξη του φράγματος Πείρου-Παραπείρου αλλά και η αντίθεση της νυν δημοτικής αρχής στην ανάληψη των ευθυνών που της αναλογούν για τη λειτουργία του φράγματος.

Η ΔΕΥΑΠ σήμερα δαπανά περίπου 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως για ηλεκτρικό ρεύμα αντλιοστασίων ύδρευσης. Η χρήση των νερών του φράγματος μηδενίζει αυτή τη δαπάνη που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του φράγματος χωρίς επί πλέον επιβάρυνση του Δήμου.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Πατρέων οφείλει μέσω της ΔΕΥΑΠ να είναι ο πρωταγωνιστής στη λειτουργία του φράγματος και πως έχει ή μπορεί να αποκτήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να το κάνει με επιτυχία.

Σημειώνεται ότι η πλήρης ανάληψη των ευθυνών του Δήμου στη λειτουργία και διαχείριση του φράγματος, δεν σχετίζεται μόνο με την ύδρευση της Πάτρας αλλά και με τη λειτουργία της ΒΙΠΕ που είναι κρίσιμο αναπτυξιακό μέγεθος.

Τέλος και μέσω του φράγματος προτείνουμε να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας δημοτκής επιχείρησης που θα ασχολείται με την εμφιάλωση και την εμπορία νερού.

X