Ως Πόντιος Πιλάτος συμπεριφέρεται η Δημοτική Αρχή…

Ως Πόντιος Πιλάτος συμπεριφέρεται η Δημοτική Αρχή…

Οπως είναι σύνηθες, στις συμβάσεις προβλέπονται παρατάσεις έως ότου ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη για ίδιο αντικείμενο.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και το θέμα της φύλαξης των εγκαταστάσεων Λαδόπουλου, Παμπελοποννησιακού Σταδίου, κ.ά., γεγονός που παρέλειψε η Δημοτική Αρχή (προκαλώντας ερωτηματικά…) και εισηγείται ως έκτακτη ανάγκη στην Οικονομική Επιτροπή νέα ανάθεση.
Ωστόσο, έχουμε επισημάνει ότι η παραπάνω ανάγκη θα μπορούσε να καλυφθεί με εργαζόμενους από την κοινωφελή εργασία (που παραμένουν στον Δήμο με ασφαλιστικά μέτρα) ή με προσλήψεις 8μηνης σύμβασης μέσω ΑΣΕΠ (με τα μισά χρήματα από ό,τι στοιχίζει η παραπάνω υπηρεσία-εργολαβία security). Εκτακτη ανάγκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνον η φύλαξη του Χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Γεωργίου Α΄…
Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε καταγγείλει τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί τις εξελίξεις διαγωνισμών σε υπηρεσίες προμήθειας και έργα. Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγες οι προδικαστικές προσφυγές εργολάβων κ.ά., κατά αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής…
Ειδικά στην τελευταία συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής, η Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε απρόσεχτη, καθώς ένας ακόμη μειοδότης κατέφυγε σε προσφυγή, ακυρώνοντας απόφαση και ζημιώνοντας στην ουσία οικονομικά τον Δήμο!
Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος δηλώνει ότι… λόγω οικονομικών προβλημάτων σε αρκετές περιοχές της παραλιακής ζώνης του Δήμου Πατρέων (Καμίνια, Τσουκαλέικα, Μονοδένδρι, Ακταίο, Ψαθόπυργος) δεν θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες!
Και ειδικά στην παραλία του Ακταίου όπου με απόφαση διά περιφοράς της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε-γνωμάτευσε να διοχετεύονται τα λήμματα του Βιολογικού του Πανεπιστημίου κατά τους χειμερινούς μήνες στον ποταμό Σέλεμνο και στη θαλάσσια περιοχή της παραπάνω κοινότητας. Μια περιοχή η οποία στο παρελθόν κέρδιζε γαλάζια σημαία και, πλέον, μετατρέπεται σε βούρκο…
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του μέλους της παράταξης μας στην Οικονομική Επιτροπή Θόδωρου Ξυλιά πως: «Η Δημοτική Αρχή με την πολιτική της, παρόλα τα μεγάλα λόγια που λέει, επί της ουσίας δεν σέβεται το υστέρημα του πατραϊκού λαού».
Για όλα τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή δηλώνει φυσικά… Πόντιος Πιλάτος και συνεχίζει να υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Επιτροπές με τις διά περιφοράς αποφάσεις της για την συμμετοχή πολιτών και φορέων για την Επιτροπή Διαβούλευσης, καθώς και την Προστασία του Περιβάλλοντος.
X