Τρένο υψηλών ταχυτήτων

Τρένο υψηλών ταχυτήτων

Η εκτελεστική εξουσία έχει αναλάβει ρητές δεσμεύσεις για το υπόγειο τρένο στη διαδρομή Ρίο- Μποζαϊτικα-Κανελλοπούλου-σταθμός Αγίου Διονυσίου, σταθμός Αγίου Ανδρέα-νέο λιμάνι. Εν τούτοις, τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα, οι ασάφειες περί τη χρηματοδότηση, οι αοριστίες για τις οριστικές μελέτες, οι καθυστερήσεις στις προκηρύξεις έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια ως προς την τύχη αυτού του εξαιρετικά σημαντικού έργου για το μέλλον της πόλης.

Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι ολόκληρο το μέλλον της Πάτρας εξαρτάται από αυτήν την υπόθεση. Επί πλέον, κρίσιμα ζητήματα όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, το κυκλοφοριακό και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, το μέλλον του νέου λιμανιού, η εικόνα και η ταυτότητα της πόλης συναρτώνται αμέσως με την εξέλιξη των έργων του τρένου.

Η παράταξή μας δεν θα συμβιβαστεί με την άφιξη του τρένου μέχρι το Ρίον ή με την άφιξή του μέχρι το σταθμό του Αγίου Διονυσίου. Διεκδικούμε όλόκληρο το έργο και αυτή η στάση μας είναι κατηγιρηματική και διατυπώνεται προς πάσα κατεύθυνση.

Για το μείζον αυτό ζήτημα η επαφή της νέας δημοτικής αρχής με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών πρέπει να είναι συστηματική και αδιάκοπη, ο συντονισμός όλων των τοπικών φορέων απαραίτητος ενώ η ολοκλήρωση αυτών των εργασιών πρέπει να αναδειχθεί στο μεγάλοο στοίχημα της πόλης για τα επόμενα χρόνια.

X