Το Μιντιλόγλι εκπέμπει σήμα κινδύνου κ. Πελετίδη…

Το Μιντιλόγλι εκπέμπει σήμα κινδύνου κ. Πελετίδη…

Συνεχίστηκαν οι επισκέψεις του επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκου Παπαδημάτου και των μελών του συνδυασμού σε περιοχές της πόλης μας, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και καταγραφής προβλημάτων, ούτως ώστε να προταθούν και να προωθηθούν λύσεις που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των δημοτών.
Αυτήν την φορά, σειρά είχε το Μιντιλόγλι, εκεί όπου βρέθηκαν ο Νίκος Παπαδημάτος και ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Ξυλιάς, οι οποίοι μίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής και κατέγραψαν δυο βασικά προβλήματα: Το πρώτο αφορά το δίκτυο της αποχέτευσης, το οποίο χρειάζεται άμεσα παρεμβάσεις, καθώς τίθενται πολύ σοβαρά θέματα υγιεινής σε οικίες και καταστήματα (έγινε ιδιαίτερος λόγος για το ότι δεν υπήρξε έγκαιρη πρόβλεψη για την καλύτερη δυνατή απόδοση του έργου του Βιολογικού καθαρισμού). Το δεύτερο πρόβλημα αφορά την κακή υδροδότηση της περιοχής. Οι κάτοικοι παραπονέθηκαν για συχνές και πολύωρες διακοπές του νερού, ενώ εξέφρασαν εύλογα και την απορία του γιατί δεν αξιοποιείται το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου.
«Αυτό που συμβαίνει σε πολλές περιοχές της Πάτρας και στην συγκεκριμένη περίπτωση στο Μιντιλόγλι, φανερώνει την παντελή έλλειψη πνεύματος συνεργασίας, συνεννόησης, αλλά και δημιουργικής αντίληψης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής», δήλωσε ο Νίκος Παπαδημάτος και πρόσθεσε: «Τα πάντα γίνονται χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόβλεψη για το μέλλον και με μια στείρα και παρωχημένη νοοτροπία, κάτι που στο τέλος της ημέρας επηρεάζει την ζωή και την πρόοδο των κατοίκων. Απλές βασικές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών, ενώ δυστυχώς πληρώνουμε και τη λάθος λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού, αλλά και τις εμμονές της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου προς όφελος των πολιτών».
Και ο Ν. Παπαδημάτος κατέληξε ως εξής: «Επιβάλλεται στον σχεδιασμό της ύδρευσης του Δήμου της Πάτρας, η περιοχή του Μιντιλογλίου να είναι στις άμεσες προτεραιότητες. Παράλληλα, πρέπει να επιλυθεί και η εκκρεμότητα με την σύνδεση της εν λόγω περιοχής με τον Βιολογικό καθαρισμό, για να μην έχουμε και στο Μιντιλόγλι την εικόνα με τα βορθολύματα στους κεντρικούς δρόμους, όπως συμβαίνει π.χ. εδώ και καιρό με την περιοχή του Ρίου για την οποία ο Δήμος εξακολουθεί να αδιαφορεί προκλητικά».
Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» σε περιοχές της Πάτρας.

 

X