Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πάνω στα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Νοτίων συνοικιών της Πάτρας, τοποθετήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Παπαδημήτος.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ο παπαδημητής ανταποκρίθηκε στην έκκληση των εκκλησιαστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και απάντησε για μια σειρά θεμάτων για τα οποία οι πολίτες της Νότιας Πάτρας έχουν θέσει επανειλημμένα το θέμα της συζήτησης και της επίλυσης.

Θέματα όπως η Υγεία, οι Σχολικές Συγκροτήσεις, η Αθλητισμός, η Νεολαία και οι Παιδικές Χάρες η Καθημερινότητα και η Ποιότητα Ζωής των δημοτών, η αποχέτευση των δικτύων ύδρευσης και ο Βιολογικός καθαρισμός, η Δημοτική Φωτισμός η οδική σύνδεση και η μαζική μεταφορά του θαλάσσιου προσώπου, το μεταναστευτικό τα αδεσπότα ζώα κ.α. ήταν στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης.

Ο κ. Παπαδημήτρου υπογράμμισε ότι στο σύνολο τους οι θέσεις των εκπροσώπων των δημοτών είναι δίκαιες και πως χρειάζεται η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές να δώσει άμεσες λύσεις για την αναβάθμιση ενός μεγάλου τμήματος της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ο Παπαδημήτος αναφέρθηκε πως πρέπει να λειτουργήσει ένα σύστημα απομάκρυνσης για την Βιολογική Καθαριότητα, ενώ έκρινε απαραίτητη την επιμέτρηση των έργων για τη σύνδεσή του με την αποχέτευση. Στο μεσοδιάστημα ο κ. Ο Παπαδημήτριος πρότεινε τη διαμεσολάβηση του Δήμου για την εκμίσθωση των βαρελιών, ώστε να προκύψει η λιγότερο δυνατή οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων.

Για το θέμα του καπνού του κ. Παπαδημήτος αναγνώρισε ότι υπάρχουν θέματα που συνδέονται άμεσα με τις αντιδράσεις που έχουν κατά καιρούς καταγραφεί. Υπογραμμίζουμε ότι οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη διάθεση, κατά συνέπεια έχουν το δικαίωμα να έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για τη μετά θάνατον θανάτωση ή καύση τους, εντούτοις σημείωσε ότι το καύσιμο δεν μπορεί να κατασκευασθεί εντός χώρου εντός της αστικής περιοχής της πόλης αλλά σε απομακρυσμένη περιοχή .

Για τον μεταναστευτικό του επικεφαλής της οργάνωσης «Πάτρα Ενωση» σημειώνεται ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες από τον ίδιο, όπως η συνεργασία με τις Συντονισμένες Αρχές της Πολιτείας για την δραστική μείωση των ροών των μεταναστών που κατευθύνονται συνεχώς προς την Πάτρα, αλλά και για την φύλαξη των κτιρίων και η καθαριότητα της παραλιακής ζώνης που ως το μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποιείται από ομάδες μεταναστών ως προσωρινές καταλύματα. Τόνισε, ωστόσο, ότι όλες οι πρωτοβουλίες θα πρέπει, εκτός από το αποτέλεσμα, να συνδέονται άμεσα και με το σεβασμό προς τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι η Παράταξή του και ο ίδιος ως Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγοί στην αναζήτηση χώρων για την στέγαση των Εκπαιδευτικών Συλλόγων

 

08/04/2019

X