Ο Δήμος Πατρέων να τιμήσει τον Ιάκωβο Τσούνη

Ο Δήμος Πατρέων να τιμήσει τον Ιάκωβο Τσούνη

Να λοιπόν που η Πάτρα έχει τον δικό της Γεώργιο Αβέρωφ, τον δικό της εθνικό ευεργέτη, τον Ιάκωβο Τσούνη, ο οποίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας σε δύσκολες εποχές.
Είμαστε, όμως, όλοι στο ίδιο μήκος κύματος; Είμαστε άραγε όλοι υπερήφανοι για τον Εγλυκαδιώτη εφοπλιστή, ο οποίος προσέφερε την περιουσία του στις Ενοπλες Δυνάμεις; Ή κάποιοι, παρά τον θεσμικό τους ρόλο, σφυρίζουν αδιάφορα, περιχαρακωμένοι σε κομματικές σκοπιμότητες;
Είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε ιδεοληψίες και παλαιολιθικά στερεότυπα να μπαίνουν πάνω από αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε σαν Δήμος Πατρέων, να κλίνουμε, δηλαδή, ευλαβικά το γόνυ σε έναν τεράστιο πατρινό, σε έναν τεράστιο Ελληνα;
Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν είναι ταμπού, δεν είναι σκότος, είναι άνθρωποι από εμάς και για εμάς, εκείνοι που πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε επιβουλή, από όπου κι αν προέρχεται, για να μπορούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να απολαμβάνουμε τη Δημοκρατία μας, την Ελευθερία μας και τη ζωή μας.
Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Πελετίδη και τη Δημοτική Αρχή να κάνουν το αυτονόητο: Να αποδώσουν στον ευπατρίδη Ιάκωβο Τσούνη τη δέουσα τιμή.
Επιτέλους κύριε Πελετίδη, υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν και τα οποία δίνουν στόχο και κίνητρο στη νέα γενιά για να μην χάσει το δρόμο της στην σύγχρονη πραγματικότητα. Αυτά τα πράγματα και ιδίως αυτά τα πρόσωπα, οφείλουμε να τα σεβόμαστε και να τα τιμάμε. Αυτά τα πρόσωπα είναι η νίκη απέναντι στον διχασμό.
Υ.Γ.: Να λοιπόν που… καμιά φορά και οι «κακοί εφοπλιστές» είναι δίπλα στους πολίτες… Εμπράκτως!
X