Ο Δήμος Πατρέων δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ενίσχυσης του ΚΟΔΗΠ

Ο Δήμος Πατρέων δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ενίσχυσης του ΚΟΔΗΠ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) του Δήμου Πατρέων στις 30/9/2021, στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της παράταξής μας και δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Σβόλης, τέθηκε εκ μέρους της διοίκησης το θέμα του μειωμένου ενδιαφέροντος ωφελουμένων για τα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Η μείωση αυτή αντιστοιχεί ισόποσα και σε μείωση των εσόδων του Οργανισμού τα οποία απαιτούνται για την εύρωστη λειτουργία των τμημάτων αυτών. Οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον Δήμο, μας είναι αδιαπραγμάτευτες και οφείλει η Πολιτεία να εγκύπτει σε τέτοιου είδους προβλήματα. Η Πολιτεία, είτε ακούει στο όνομα Υπουργείο  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είτε στο όνομα Δήμος Πατρέων,  πρέπει να στηρίξει οικονομικά τον Οργανισμό.

Ενημερώνουμε  ότι ο Δήμος Πατρέων δεν έχει εξαντλήσει  τα εκ του Νόμου περιθώρια οικονομικής ενίσχυσης του ΚΟΔΗΠ ως όφειλε. Η  δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα δεν αποτελεί άλλοθι για τις ευθύνες του Δήμου Πατρέων.

Μείζονος σημασίας είναι επίσης και η κατάργηση του ΙΣΤ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Όφειλε η διοίκηση του ΚΟΔΗΠ να διερευνήσει όλες τις περιπτώσεις για την εξεύρεση λύσης. Υπερψηφίζουμε την ίδρυση νέων Παιδικών Σταθμών, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατάργησή τους, ειδικά σε ευάλωτες οικονομικά περιοχές της πόλης μας.

X