Ο Δήμαρχος θέλει να μοιάσει στον… Μάο!

Ο Δήμαρχος θέλει να μοιάσει στον… Μάο!

Πληροφορηθήκαμε μια ωραία πρωία ότι η Δημοτική Αρχή καλεί τους δημότες της Πάτρας σε μηχανοκίνητη – αυτήν την φορά – πορεία προς την Αθήνα ως ένδειξη… αντίδρασης για τα προβλήματα της πόλης, αλλά και δήθεν διεκδίκησης λύσεως γι΄ αυτά από την Κυβέρνηση.
Πραγματικά απορούμε για τη μη έγκαιρη ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων, καθώς πρώτα έγινε η ανακοίνωση της κινητοποίησης και μετά θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο (!).
Παράλληλα, απορούμε επίσης και για το νόημα αυτής της κίνησης, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για κινητοποίηση εντυπωσιασμού χωρίς καμία απολύτως ουσιαστική διεκδίκηση για τα προβλήματα της περιοχής μας.
«Ηδη είχαμε μια πορεία πεζή που είχε ξεκινήσει από την Πάτρα και δεν ξέρω πόσοι κατέληξαν τελικά στην Αθήνα. Τώρα έχουμε μια πορεία μηχανοκίνητη», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στα πλαίσια της ιδεολογίας που κινείται ο Δήμαρχος μάλλον θέλει να μοιάσει στον Μάο. Θέλει κι αυτός να κάνει την πορεία του λαού, προς το Πεκίνο τότε και προς την Αθήνα τώρα. Ενδεχομένως η επόμενη πορεία να είναι μικτή, πεζή και μηχανοκίνητη, ίσως να χρησιμοποιούν και ποδήλατα, καθώς φτιάχνουμε και τον – εντός εισαγωγικών – ποδηλατόδρομο τώρα, οπότε θα κάνουν κι εκεί προπονήσεις… ».
Και πρόσθεσε ο Ν. Παπαδημάτος: «Αντί ο κ. Δήμαρχος να ασχοληθεί με τα τόσα σοβαρά προβλήματα της Πάτρας για να μπει επιτέλους η πόλη μας σε τροχιά ανάπτυξης, ο ίδιος κάθεται και κάνει επαναστατική γυμναστική προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά του, ως όψιμος κομμουνιστής, στο κόμμα του. Λάθος του μεγάλο, πραγματικά πολύ μεγάλο. Την ίδια ώρα δεν γίνεται εκ μέρους του κ. Πελετίδη καμία απολύτως αυτοκριτική για τις παραλείψεις και τα λάθη τόσο του ιδίου, όσο και της Δημοτικής Αρχής συνολικά.
Και τέλος, αν είναι δυνατόν την ώρα που έχουμε προβληματικό Δημοτικό Θέατρο και που υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα κι ανοικτά μέτωπα με τον Πολιτισμό της περιοχής μας, ο έμμισθος υπεύθυνος κ. Βάης να ανακοινώνει ότι θα πρέπει να μπει πούλμαν με τους εργαζόμενους του ΔΗΠΕΘΕ και τους μαθητές για να συμμετάσχουν στην πορεία!!! Από τον μισθό του θα τα πληρώσει ο κ. Βάης αυτά τα έξοδα; Βέβαια, είναι παντελώς ξεκάθαρο ότι ο τελικός τους στόχος είναι η στοχοποίηση-φακέλωμα παρόντων και απόντων από την πορεία…».
Υπάρχει, όμως, κι ένα νέο σοβαρό θεσμικό ατόπημα εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων. Πρώτα έκανε τις ανακοινώσεις για τη μηχανοκίνητη πορεία και μετά την ενημέρωση του αρμοδίου θεσμικού οργάνου που δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.
Για μια ακόμη φορά είστε εντελώς φάουλ κ. Δήμαρχε…
X