Να τηρηθούν οι αποφάσεις για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου

Να τηρηθούν οι αποφάσεις για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου

Η Δημοτική Αρχή επιμένει να αγνοεί επιδεικτικά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θυμίζω ότι υπάρχει εδώ και μήνες η απόφαση που πήραμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο για την συμμετοχή του Δήμου Πατρέων στον υπό ίδρυση διαδημοτικό διαχειριστικό φορέα του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου. Θα περιμέναμε ο κ. Δήμαρχος, ως το αρμόδιο εκτελεστικό όργανο του  Δημοτικού Συμβουλίου, να έχει ήδη κάνει κινήσεις για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Αντίθετα, αυτό που βλέπουμε να κάνει είναι μόνο να κωφεύει και μάλιστα να κωφεύει σκόπιμα, επικαλούμενος δήθεν ότι δεσμεύεται από το λαό της Πάτρας, λες και όλοι εμείς οι υπόλοιποι εκλεγμένοι μετέχοντες στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών…

Με την συμπεριφορά του αυτή, ο κ. Πελετίδης οδηγεί τα πράγματα στο να γίνει αποκλειστικός διαχειριστής και υπεύθυνος για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου ο ιδιώτης. Εμείς φυσικά και δεν είμαστε αντίθετοι με την ιδιωτική πρωτοβουλία, είμαστε, όμως, κάθετα απέναντι στην πιθανή ασυδοσία της.

Παράλληλα, όταν ο κ. Δήμαρχος κάνει λόγο για «δωρεάν νερό στον πατρινό» ψεύδεται. Τι εννοεί δωρεάν; Η λογική λέει ότι το δωρεάν νερό από το Φράγμα σημαίνει και δωρεάν νερό στους συμπολίτες μας. Εάν όντως ισχύει αυτό, τότε ναι, μπράβο στον κ. Πελετίδη και είμαστε όλοι μαζί του. Επειδή, όμως, όλοι ξέρουμε την αλήθεια, μήπως ο κ. Δήμαρχος εννοεί δωρεάν νερό στη ΔΕΥΑΠ και… το χαράτσι στους πολίτες; Αυτό, τουλάχιστον, έχει δείξει ο κ. Δήμαρχος στην πράξη, με τη μέχρι τώρα πορεία του και με τις αποφάσεις που έχει λάβει…

Καλούμε τον κ. Πελετίδη να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τηρώντας τη δημοκρατική τάξη και νομιμότητα. Κάθε άλλη στάση, θα τον φέρει υπόλογο έναντι των πολιτών.

X