Να διευρυνθεί το ωράριο των ναυαγοσωστών

Να διευρυνθεί το ωράριο των ναυαγοσωστών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών με πνιγμούς ή διασώσεις πολιτών από πνιγμούς, στην Πλαζ και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Πάτρας.

Αν και το κάθε περιστατικό δεν είναι το ίδιο με το άλλο, εντούτοις θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στις περιπτώσεις των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή.

Οι ηλικίες αυτές προτιμούν, στην πλειοψηφία τους, να κολυμπήσουν τις πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα σε αυτή την χρονική περίοδο της ημέρας να είναι αναγκαία μια ακόμη μεγαλύτερη μέριμνα από τους φορείς.

Η πρότασή μας, λοιπόν, αφορά τη διεύρυνση του ωραρίου των ναυαγοσωστών του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να καλύπτονται και οι ώρες πριν από τις 10π.μ. Νομίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα θωρακιστούν ακόμη περισσότερο οι λουόμενοι και θα κολυμπούν κάτω από συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας.

Τέλος, με αφορμή και το σημερινό περιστατικό στην Πλαζ, οφείλουμε να συγχαρούμε τον συμπολίτη μας Νίκο Βασιλείου, ο οποίος με την έγκαιρη παρέμβασή του έσωσε μια ανθρώπινη ζωή.

X