Νίκος Παπαδημάτος για αγωγό: «Σύνθεση κ. Δήμαρχε, όχι επαναστατική γυμναστική»

Νίκος Παπαδημάτος για αγωγό: «Σύνθεση κ. Δήμαρχε, όχι επαναστατική γυμναστική»

Αναφορικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή μας, μέσω της επέκτασης του αγωγού στη Δυτική Ελλάδα, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση:

«Χαιρόμαστε που σιγά-σιγά ο Δήμαρχος της Πάτρας, κ. Κώστας Πελετίδης μπαίνει στη λογική της συναίνεσης, την οποία, άλλωστε, επιβάλλουν οι καιροί μας, εγκαταλείποντας τη γενική αρχή και του ιδίου και της Δημοτικής Αρχής, περί… «Ή όλα ή τίποτα», δηλαδή «Ή τραίνο ή τίποτα», «Ή φυσικό αέριο με αγωγό ή τίποτα», «Ή φράγμα Πείρου-Παραπείρου με (δήθεν) δωρεάν νερό ή τίποτα».

Την ίδια ώρα, βέβαια, θυμίζουμε ότι για τον κ. Πελετίδη δεν υπήρχε το «Ή όλα ή τίποτα» στην περίπτωση του βιολογικού καθαρισμού, με αποτέλεσμα τα βοθρολύματα που παρουσιάζονται από τη μια περιοχή της Πάτρας στην άλλη και τα οποία δημιουργούν ήδη πολύ δυσάρεστες καταστάσεις…

Επιστρέφοντας στα του αγωγού: Όλοι είμαστε υπέρ αυτής της εξέλιξης και χαιρόμαστε που το έργο εντάσσεται στο 10ετές πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ, όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από την έναρξη έως την κατασκευή του αγωγού θα υπάρξει ένα μεσοδιάστημα, στη διάρκεια του οποίου η πόλη μας θα έχει ανάγκη από φυσικό αέριο, η έλευση του οποίου θα συμβάλει στην ανάπτυξη, στην επιχειρηματικότητα και στην εύρυθμη λειτουργία του Λιμανιού.

Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Δήμαρχο να χαμηλώσει τους τόνους, να μειώσει την επαναστατική γυμναστική και να μπει κι αυτός, όπως έχουν κάνει ήδη όλες οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στο δρόμο της διαβούλευσης, του ρεαλισμού και του διαλόγου.

Δεν είναι, άλλωστε, όλοι οι αγώνες σε αυτήν την ζωή επακόλουθο του ΚΚΕ και του Πελετίδη. Υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις που ενδιαφέρονται και νοιάζονται για την επίλυση των προβλημάτων της Πάτρας, χωρίς να δημιουργούν κοινωνικούς διχασμούς και τεχνητές ή μικροκομματικές εντάσεις.

Δυνάμεις όπως η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», που έχουν ως γνώμονα την σύνθεση δυνάμεων και οι οποίες παλεύουν με αποφασιστικότητα, τεχνική κατάρτιση, πνεύμα συναίνεσης και ρεαλισμό, χωρίς να έχουν αιχμή του δόρατος, ντε και καλά, την επαναστατική γυμναστική».

X