Μισό δις δρχ. στοίχισε η ανάπτυξη στον Κόκκινο Μύλο που… στοίχειωσε!

Μισό δις δρχ. στοίχισε η ανάπτυξη στον Κόκκινο Μύλο που… στοίχειωσε!

Οι περιοδείες του επικεφαλής Νίκου Παπαδημάτου και των μελών της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (Θόδωρος Ξυλιάς, Κώστας Σβόλης, Νίκος Θεοδωρόπουλος) σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να καταγραφούν σοβαρά προβλήματα, αλλά και να γίνει ανταλλαγή απόψεων με τους δημότες, συνεχίστηκαν κι αυτό το Σάββατο 22/5.

Μετά τα Αραχωβίτικα και το Ακταίο, σειρά πήραν ο Κόκκινος Μύλος και η Παραλία έως τα Βραχνέικα, προκειμένου να γίνουν «αυτοψίες» στο (υποτιθέμενο) πάρκο πρασίνου του Δήμου Πατρέων στην πρώτη περίπτωση και στα περίφημα παραθαλάσσια αντλιοστάσια στις άλλες.

Σε ό,τι αφορά το πάρκο πρασίνου (που μόνο τέτοιο δεν είναι!) στον Κόκκινο Μύλο, δυστυχώς ο χώρος έχει αφεθεί εντελώς στη μοίρα του. Στη Δημοτική Αρχή έκαναν λόγο πριν από μερικά χρόνια για «γρασίδι», «φωτισμό», «ποτιστικό σύστημα», «παγκάκια», «δέντρα» και «λουλούδια», με τις φωτογραφίες που παραθέτουμε, όμως, να αποτυπώνουν άλλα πράγματα και να είναι άκρως σοκαριστικές. Το λεγόμενο πάρκο πρασίνου είναι – στην κυριολεξία – μια εστία μολύνσεως, ένας σκουπιδότοπος κι ένας στοιχειωμένος χώρος, στον οποίο ζουν μόνο τρωκτικά, ενώ και η βλάστηση θυμίζει… ζούγκλα! Φυσικά στον Δήμο Πατρέων θα τα ρίξουν στην Κτηματική Υπηρεσία (πάντα έτσι κάνουν, πάντα φταίει κάποιος άλλος, ο ταξικός εχθρός…), όμως ας μην κρυβόμαστε: Για τα χρήματα που διατέθηκαν (μισό δις δρχ.!) και για την καμπάνια που έγινε, αυτό που συνέβη εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στον Κόκκινο Μύλο είναι μια μεγάλη «φούσκα», μια παταγώδης αποτυχία που εκθέτει τον ίδιο τον κ. Πελετίδη προσωπικά.

Σε ό,τι αφορά τα αντλιοστάσια στην παραλιακή ζώνη, όλοι, πλέον, συμφωνούν: Αποτελούν εκτρώματα και χαλάνε την αισθητική της περιοχής, με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων συνεχώς να πληθαίνουν.

Κύριε Πελετίδη, φωνάζουμε για την Κτηματική Υπηρεσία (που βεβαίως υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να ψάξουμε και το πως δημιουργήθηκε…) για το στοιχειωμένο πάρκο πρασίνου στον Κόκκινο Μύλο, διεκδικούμε υποτίθεται υπογειοποίηση του τραίνου «για τον λαό», όμως την ίδια ώρα εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να υπογειοποιήσουμε αντλιοστάσια των 15τ.μ., αλλά και να καθαρίσουμε ένα πάρκο!

Ζούμε στον 21ο αιώνα κ. Πελετίδη! Επιτέλους, δώστε λύσεις για την Πάτρα και αφήστε τα «πασαλείμματα», τις τσαπατσουλιές και τον λαϊκισμό! Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα… Συνεχίζουμε…

 

X