Μια νέα τουριστική πολιτική

Μια νέα τουριστική πολιτική

Η Πάτρα σήμερα, κατά γενική ομολογία, δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό με την κλασική έννοια της φράσης. Εν τούτοις διαθέτει σημαντικά και αναξιοποίητα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.

Μεταξύ των μορφών αυτών είναι ο συνεδριακός τουρισμός που μπορεί να έχει ως αφετηρία το Πανεπιστήμιο, ο θρησκευτικός τουρισμός με σημείο εκκίνησης την μοναδική ιδιότητα της Πάτρας, ως Αποστολικής πόλης και τόπο μαρτυρίου του Πρωτοκλήτου, ο ιατρικός τουρισμός που συνδέει τις διακοπές με τη νοσηλεία, ο καρναβαλικός τουρισμός μέσω της διεύρυνσης της καρναβαλικής περιόδου, ο αθλητικός τουρισμός μέσω της προσέλκυσης σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, ο τουρισμός κρουαζιέρας μέσω της προσέλκυσής της στο λιμάνι της Πάτρας αλλά και ο αγροτοδιατροφικός τουρισμός.

Στο ζήτημα αυτό η δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, είναι όμως επείγουσα ανάγκη να δουλέψουμε με πρόγραμμα και σε βάθος χρόνου έτσι ώστε η Πάτρα να διεκδικήσει και να πάρει το δικό της μερίδιο από τη μεγάλη πίτα του τουρισμού που εισρέει στη χώρα.

Στην ανάπτυξη όλων αυτών των μορφών τουρισμού ο Δήμος καλείται να παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο οργανώνοντας και συνδέοντας τις επί μέρους μορφές σε συνεργασία πάντα με τους εκάστοτε εταίρους.

Για το σκοπό αυτό προτείνεται η σύσταση αντιδημαρχίας τουρισμού που θα αναλάβει να αναπτύξει και υλοποιήσει την δημοτική τουριστική πολιτική.

X