Κύριε Πελετίδη, θα πούμε το νερό… νεράκι!!!

Κύριε Πελετίδη, θα πούμε το νερό… νεράκι!!!

Διοικητικό κενό διαπιστώσαμε τις τελευταίες ημέρες στη ΔΕΥΑΠ μετά τα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων του Σαραβάλιου για τις διακοπές ύδρευσης, εν μέσω μάλιστα καύσωνα.

Εδώ και 3 χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνται από καθημερινές πολύωρες διακοπές νερού, από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ είναι ότι οφείλονται στην παράνομη άρδευση των χωραφιών μέσω του δικτύου ύδρευσης και ότι αυτές τις ημέρες εκτελείται έργο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σαφέστατα λοιπόν ο πρόεδρος παραδέχεται τα εξής:

  1. Οτι η ΔΕΥΑΠ αδυνατεί να ελέγξει την παράνομη άρδευση των χωραφιών σε μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών από την πλατεία Γεωργίου Α΄!
  2. Ότι λόγω έλλειψης προσωπικού το έργο που θα αποκαταστήσει τη βλάβη εκτελείται μετά από 3 χρόνια ταλαιπωρίας για τους κατοίκους της περιοχής!

Επειδή, λοιπόν. η Δημοτική αρχή και η ηγεσία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στις θέσεις τους ήδη 8 χρόνια, θα μπορούσαν με μια ανάθεση έργου σε έναν εργολάβο να είχαν λύσει το πρόβλημα πολύ νωρίτερα.

Η δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού ή πόρων δε μας καλύπτει, αφού αφενός πάνω από το 80% των έργων της ΔΕΥΑΠ εκτελούνται από ΙΔΙΩΤΕΣ εργολάβους και αφετέρου πόροι υπάρχουν, καθώς η ΔΕΥΑΠ αποφασίζει να αγοράσει ακίνητο αξίας 1.800.000 ευρώ.

Κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΠ, αφήστε τις φτηνές πολιτικού τύπου δικαιολογίες και δουλέψτε με βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Τα ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους, οι πολίτες ΔΙΚΑΙΩΣ δυσανασχετούν και χρόνος δεν υπάρχει.

Υ.Γ.: Όσο καθυστερεί η υδροδότηση της πόλης από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και όσο η ΔΕΥΑΠ αδυνατεί να ελέγξει τη «νεροκλοπή» από το δίκτυο, τέτοια και ίσως και ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα θα προκύπτουν…

 

X