«Καμπανάκι» Θ. Ξυλιά για τη καθυστέρηση των έργων της ΕΡΓΟΣΕ στον Αγ. Βασίλειο, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής

«Καμπανάκι» Θ. Ξυλιά για τη καθυστέρηση των έργων της ΕΡΓΟΣΕ στον Αγ. Βασίλειο, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής

Με την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής δημιουργούνται προβλήματα που θα συνεχιστούν και μετά τη λειτουργία του τρένου, αφού ακόμη και λίγο πριν την τελευταία δημοπράτηση στο τμήμα Αραχωβίτικα–Κανελλοπούλου το 2016, οι φορείς της Πάτρας δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια προκειμένου αν όχι να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός της ΕΡΓΟΣΕ, τουλάχιστον να βελτιωθεί.

Αντιμετωπίστηκε το θέμα, σαν να μην ήταν από το 2011 στο διευρυμένο Δήμο Πατρέων η παραπάνω περιοχή. Ωστόσο πολλές φορές η κατασκευάστρια εταιρεία, στα πλαίσια των εργασιών, και ενώ δεν τηρεί τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης του έργου, υποβάλλει αιτήματα στο Δήμο Πατρέων, διευκόλυνσης προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας σε κομβικά σημεία και κεντρικούς δρόμους των κοινοτήτων του πρώην Δήμου Ρίου.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής στο γεγονός ότι, η ΕΡΓΟΣΕ υπέβαλλε αίτημα προσωρινής διακοπής κυκλοφορίας στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας Αγ. Βασιλείου στις 26-10-2020 για ένα μήνα, και ενώ η αρμόδια επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων συνεδρίασε στις 2-12-2020, 21-12-2020 & 15-2-2021, το θέμα συζητήθηκε στις 29-3-2021 πέντε μήνες δηλαδή μετά, αντί να το εισηγηθεί έγκαιρα ούτως ώστε οι εργασίες, να πραγματοποιηθούν από το Δεκέμβρη του 2020 έως το Μάρτιο του 2021 κατά τη διάρκεια απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας.

Τώρα με δεδομένη την μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από την κατασκευάστρια του έργου, είναι ορατός ο κίνδυνος καθυστέρησης που θα προκαλέσει προβλήματα τόσο στους κατοίκους της περιοχής, όσο και στα καταστήματα της παραλιακής ζώνης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

X