Η «Πάτρα Ενωμένη» στο πλευρό των κατοίκων του Ανω Καστριτσίου

Η «Πάτρα Ενωμένη» στο πλευρό των κατοίκων του Ανω Καστριτσίου

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» ενημερώθηκε από τους κατοίκους του Ανω Καστριτσίου για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την ύδρευση του χωριού τους, προβλήματα τα οποία οφείλονται στην ελαττωματική δεξαμενή της περιοχής και κυρίως στην αυθαίρετη και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου, απόφαση της ΔΕΥΑΠ να οδηγήσει μεγάλη ποσότητα από το νερό της άρδευσης, με έναν επιπλέον αγωγό, από την πηγή της Νερομάνας στη δεξαμενή ύδρευσης.

Αναλυτικά όλη η διαμαρτυρία των κατοίκων του Ανω Καστριτσίου προς τον Δήμαρχο της Πάτρας, Κώστας Πελετίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα και τον αντιδήμαρχο Ρίου, Ευάγγελο Κατσακούλη, έχει ως εξής:

«Τον Ιούλιο του 2019 είδαμε το νερό της άρδευσης, στο κύριο αυλάκι άρδευσης του χωριού μας (Περιβόλια του χωριού, Ανάληψη, Αγιος Δημήτρης, Μέρτενι, Μπαλτσάς) να μειώνεται περίπου κατά τα 2/3.

Πληροφορηθήκαμε ότι η ΔΕΥΑΠ οδήγησε μεγάλη ποσότητα από το νερό της άρδευσής μας, αυθαίρετα και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κοινοτικού μας συμβουλίου, με έναν επιπλέον αγωγό (Φ 110), από την πηγή της Νερομάνας στη δεξαμενή ύδρευσης, για να αντιμετωπισθούν, όπως ισχυριζόταν, προβλήματα ύδρευσης του χωριού μας, ότι ΑΜΕΣΑ θα επιδιόρθωνε τη δεξαμενή ύδρευσης και αμέσως μετά την επισκευή της θα αφαιρούσε τον αγωγό (Φ 110) που τοποθέτησε προσωρινά.

Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα ύδρευσης οφείλονται κυρίως στη δεξαμενή ύδρευσης του χωριού μας, που είναι πραγματικό ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ και ότι από το δάπεδό της τρέχει τεράστια ποσότητα νερού. Οσο νερό, λοιπόν, και αν της προσθέσουμε, αν δεν επισκευαστεί, δεν πρόκειται να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα ύδρευσης του χωριού.

Επιπλέον, η δεξαμενή ύδρευσης, όπως λειτουργεί και τροφοδοτείται, δεν τηρεί τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.

Αποτέλεσμα της παραπάνω αυθαίρετης παρέμβασης της ΔΕΥΑΠ, ήταν η δική μας αρδευόμενη περιοχή να στερείται το νερό άρδευσης, στις δε άλλες περιοχές του χωριού μας, που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της δεξαμενής ύδρευσης, να αυξηθεί το νερό της άρδευσής τους (που στην πράξη δεν το χρειάζονται), από το νερό που τρέχει συνεχώς από το δάπεδο της δεξαμενής ύδρευσης.

Παρά το ότι πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και παρά τις υποσχέσεις καμία επισκευή δεν έγινε στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης του χωριού μας.

Απ΄ ό,τι φαίνεται η ΔΕΥΑΠ βολεύτηκε με την απαράδεκτη κατάσταση και θεωρώντας αδυναμία την προσωρινή ανοχή μας, θέλησε να εφαρμόσει στην πράξη και μόνιμα το «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Επειδή άρχισε και πάλι η αρδευτική περίοδος, σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε, πλέον, αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, και σας καλούμε να δώσετε ΑΜΕΣΑ την σωστή λύση στην ύδρευση του χωριού μας, με την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Σας γνωρίζουμε ακόμη ότι τα προβλήματα της ύδρευσης άρχισαν πριν από πέντε χρόνια, μετά τις λανθασμένες παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΠ».

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» ερωτά την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο, Κ. Πελετίδη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρ. Παπανικήτα για το τι προτίθενται να κάνουν προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση, έστω και με μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Ανω Καστριτσίου.

X