Η εγκατάσταση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΚΕΤΧ και η μελέτη αξιοποίησης του χώρου

Η εγκατάσταση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΚΕΤΧ και η μελέτη αξιοποίησης του χώρου

Η ιστορία του Kέντρου Εκπαιδεύσεως Τεχνικού είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την Πάτρα. Πρόκειται, πλέον, για έναν χώρο σήμα κατατεθέν για την πόλη μας, με τεράστια ιστορική και συμβολική σημασία.

Η πορεία της ζωής και η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και η χρήση του ΚΕΤΧ από τον Στρατό ουσιαστικά έχει, πλέον, ξεπεραστεί, οπότε ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο ο εν λόγω χώρος.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι η βούληση του ΥΠΕΘΑ είναι να εκχωρήσει την συγκεκριμένη εγκατάσταση και αναμένουμε τις όποιες εξελίξεις.

Εμείς σαν δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και έχοντας πληροφορηθεί ότι συζητείται η παραχώρηση-μεταφορά-μετεγκατάσταση υποδομών της ΕΛ.ΑΣ. σε τμήμα του συγκεκριμένου χώρου, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να αναληφθούν γενικότερες πρωτοβουλίες αξιοποίησης.

Ολα αυτά φυσικά με ένα πλαίσιο μελέτης αξιοποίησης του χώρου, το οποίο είναι άκρως απαραίτητο.

Σε αυτήν την περίπτωση, στο καταρχήν ερέθισμα για την εγκατάσταση της ΕΛ.ΑΣ. (εφόσον φυσικά και οι ίδιοι το αποδέχονται), εμείς συνηγορούμε θετικά, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας.

X