Γλαύκος: Ενας χώρος με φυσικό κάλλος που πρέπει να αξιοποιηθεί

Γλαύκος: Ενας χώρος με φυσικό κάλλος που πρέπει να αξιοποιηθεί

Ο Γλαύκος ήταν ο επόμενος σταθμός των επισκέψεων των μελών της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» σε συνοικίες και περιοχές της πόλης μας, με στόχο την ενημέρωση από τους κατοίκους, την ανταλλαγή απόψεων και την καταγραφή προβλημάτων.
Ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και τα μέλη του συνδυασμού Θεόδωρος Ξυλιάς και Κώστας Σβόλης επισκέφτηκαν το δρόμο και τα μονοπάτια δίπλα στον ποταμό Γλαύκο και διαπίστωσαν πόσο ανεκμετάλλευτος είναι ο συγκεκριμένος χώρος, αλλά και σε πόσο μεγάλο βαθμό έχει αφεθεί στην τύχη του από πλευράς καθαριότητας.
«Πρόκειται για έναν φυσικό πνεύμονα με πλούσια ομορφιά, ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και τουριστικά με την παρουσία επισκεπτών, περιηγητών, φυσιολατρών, δρομέων, σχολικών εκδρομών, αλλά και για να προσφέρει ποιότητα ζωής και μικρές αποδράσεις στους κατοίκους της Πάτρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαδημάτος. «Στον χώρο θα μπορούσαν να διαμορφωθούν βρύσες, παγκάκια, θέσεις για πικ-νικ, μονοπάτια, ενημερωτικές πινακίδες με ιστορικά στοιχεία και με πληροφορίες για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και γενικότερα να δημιουργηθεί κάτι πολύ όμορφο για όλους μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη».
Το βασικότερο, όμως, από όλα κι αυτό που προέχει αυτήν την στιγμή είναι το να καθαριστεί ο χώρος. «Οι εικόνες που αντικρίσαμε είναι απαράδεκτες και ντροπιαστικές. Η φύλαξη παραπλεύρως του ποταμού είναι μηδαμινή, με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει γεμίσει μπάζα, σκουπίδια και άλλες ακαθαρσίες», τόνισε ο Ν. Παπαδημάτος και πρόσθεσε: «Τα συνεργεία του Δήμου θα πρέπει αύριο κιόλας να καθαρίσουν την περιοχή και ακολούθως να υπάρξει και φύλαξή της, καθώς πρόκειται για χώρο τεραστίου φυσικού κάλλους. Με απλές βασικές παρεμβάσεις και με φαντασία και μεράκι, ο εν λόγω χώρος, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Πάτρας, μπορεί και επιβάλλεται να γίνει ένας χώρος ζωής για όλους τους πατρινούς κι όχι μόνο, φυσικά πάντα με σεβασμό προς την φύση».
X