Για το παραλιακό μέτωπο

Για το παραλιακό μέτωπο

Κατά την προσέγγιση της παράταξής μας, παραλιακό μέτωπο είναι ολόκληρη η περιοχή από τις παρυφές του νέου λιμανιού έως την πλαζ του ΕΟΤ. Χρειαζόμαστε συνεπώς ένα πλήρες και συνεκτικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει ολόκληρη αυτήν την περιοχή με ειδικές προβλέψεις για το σύνολό της.

Η πρόταση της παράταξής μας προβλέπει μια παρέμβαση μεγάλης κλίμακας που όχι μόνο θα μπορεί να αλλάξει άρδην την εικόνα της Πάτρας, αλλά ταυτόχρονα θα μετατραπεί σε ισχυρό στοιχείο ταυτότητας για την πόλη καθιστώντας την αναγνωρίσιμη και επισκέψιμη για τη  μορφή που θα δώσει στο παραλιακό της μέτωπο.

Ενδεικτικά προτείνεται να υπάρξουν ειδικές προβλέψεις  για το χώρο έμπροσθεν του Αγίου Ανδρέα, για τη δημιουργία μαρίνας μεγάλων γιωτ, για το έλος και την πλήρη ανάπλασή του και προφανώς με αναβάθμιση του παραλιακού δρόμου.

Η υλοποίηση αυτού του μεγάλου σχεδίου αναβάθμισης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου περιλαμβάνει την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και εν συνεχεία την υλοποίηση του έργου με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους αλλά και με την αναζήτηση συνεργειών με τον ιδιωτικό τομέα

X