Απαραίτητο ένα πλαίσιο μελέτης για την αξιοποίηση του Ριγανόκαμπου

Απαραίτητο ένα πλαίσιο μελέτης για την αξιοποίηση του Ριγανόκαμπου

Ηρθε η ώρα να υλοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα της πόλης μας, η αξιοποίηση του χώρου του Ριγανόκαμπου και η μετατροπή του σε έναν σύγχρονο πολυχώρο δραστηριοτήτων, αναψυχής και πρασίνου για όλους τους πολίτες.

Πρόκειται για έναν χώρο σε ιδανική γεωγραφική θέση, που δυστυχώς αυτήν την στιγμή παραμένει υποβαθμισμένος, εστία μόλυνσης και εγκατάστασης Ρομά. Ο χώρος πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί, όμως δεν νοείται να διεκδικείς χώρους σαν Δήμος κι αυτή η διεκδίκηση να μην συνδέεται από αντίστοιχη σοβαρή μελέτη. Με λίγα λόγια, ο χώρος επιβάλλεται να διεκδικηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και από το Πανεπιστήμιο, αλλά με ένα πλαίσιο μελέτης, κάτι το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Μέσα από μια τέτοια μελέτη, ο χώρος θα αναπτυχθεί, ενώ, παράλληλα, είτε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την κρατική εξουσία είτε μέσω ΣΔΙΤ, θα δημιουργηθούν πολυμορφικές εγκαταστάσεις για πολλαπλές χρήσεις, για συνέδρια, για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλπ.

Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να μην ζήσουμε όλα αυτά που βιώσαμε και στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες με τους χώρους στην Αγυιά.

Ο χώρος στον Ριγανόκαμπο είναι σε περίοπτη θέση και με την αξιοποίησή του ο πατρινός δημότης, αλλά και οι επισκέπτες στην πόλη μας, μπορούν να απολαύσουν σύγχρονες και αισθητικά όμορφες υποδομές. Ολοι όσοι έχουμε δυνατότητα λόγου και παρέμβασης, βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος και δημοτικές παρατάξεις, οφείλουμε να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στην Πάτρα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των Ρομά, η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος, οφείλουν να σταθούν προ των ευθυνών τους και να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις (αυτή ήταν και παραμένει, άλλωστε, και η δική μας δέσμευση) για μετεγκατάσταση των Ρομά.

X