Αναπάντητα τα ερωτήματα για τα Δημοτικά γήπεδα…

Αναπάντητα τα ερωτήματα για τα Δημοτικά γήπεδα…

Εκπληκτοι διαβάσαμε την απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων Λαδόπουλου-Αλεξιώτισσας-Ροϊτίκων (Λ.Α.Ρ.), κ. Γιάννη Κόττα για τον τρόπο διάθεσης των Δημοτικών γηπέδων και τις ερωτήσεις που έθεσε πριν από λίγο καιρό η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη».

Η Δημοτική Αρχή δεν απάντησε επί της ουσίας σε ΚΑΝΕΝΑ από τα ερωτήματα που τέθηκαν και αρκέστηκε από τη μια σε μια ανούσια αντιπαράθεση και από την άλλη σε ασαφείς και αντικρουόμενες πληροφορίες.

Α) Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ……!!!!!!!!!!!!!!!!!!

– Στο ερώτημα εάν ο Δήμος εισπράττει από τα σωματεία μίσθωμα, η απάντηση ήταν ότι δεν εισπράττει και ότι η χρήση είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ όπως είναι Πανελληνίως γνωστό, ωστόσο στην επόμενη παράγραφο αναφέρεται ότι: «Ο υπεύθυνος της αθλητικής εγκατάστασης απολύτως αρμόδιος βεβαιώνει τις ώρες χρήσης των σωματείων για να πληρώσουν αναλογικά υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει μεταξύ τους».

Βρισκόμαστε μπροστά στο οξύμωρο σχήμα όπου τα σωματεία μεν πληρώνουν για τα Δημοτικά γήπεδα, αλλά ο Δήμος δεν εισπράττει.

Με ποιο τρόπο και ποιος πληρώνεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει;

Και πώς γίνεται η κατανομή των χρημάτων που πληρώνουν τα σωματεία και πως πιστοποιείται;

– Τα ερωτήματα παραμένουν και αυξάνονται και η Δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» ΟΠΟΤΕ κι ΟΤΑΝ διαπιστώνει πράξεις που δεν εξηγούνται επαρκώς από την Δημοτική Αρχή θα το στηλιτεύει και φυσικά θα το καταψηφίζει ασχέτως του τι γινόταν στο παρελθόν.

– Στην ερώτηση με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των σωματείων ο Πρόεδρος αρκείται στην απάντηση: «Με βάση αντικειμενικά κριτήρια», η οποία δεν είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστική.

– Τέλος αναμένουμε να δούμε την Αθλητική Αναγνώριση ως προαπαιτούμενο από τον Αθλητικό Νόμο να ζητείται από το Δήμο που σέβεται τη λειτουργία των Σωματείων σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και της υφιστάμενης νομοθεσίας (αθλητικής κ.ο.κ.) όπως ο κ. Κόττας δηλώνει.

Β) ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΑΚ ΠΑΤΡΑΣ

Επειδή ο κ. Κόττας στην απάντησή του ανέφερε διάφορες λανθασμένες πληροφορίες όσον αφορά στις χρεώσεις του ΠΕΑΚ Πάτρας ενημερώνουμε τα εξής:

Το «Τόφαλος» είναι έδρα ομάδων της Α1 Εθνικής, 5.000 θέσεων, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για Ευρωπαϊκούς αγώνες και αγώνες της Εθνικής Ελλάδας, στο οποίο παρεμπιπτόντως κάνουν προπονήσεις και αρκετές ομάδες μπάσκετ των τοπικών πρωταθλημάτων, όπως το Σωποτό, η Αγυιά, ο Κένταυρος, τα Αραχωβίτικα κι άλλα σωματεία, όπως Μ. Αλέξανδρος (ξιφομαχία) , Πέλοπας (τοξοβολία), Πολυνίκης (κικ μπόξινγκ), Suibukan (καράτε), Αίολος Πατρών (cheerleading), International dance (χορός) και πολλά άλλα.

Ένα ερασιτεχνικό σωματείο μπάσκετ στο «Τόφαλος» πληρώνει μηνιαίο αντίτιμο από 36 έως 60 ευρώ το μήνα, ποσό αντίστοιχο που προκύπτει από τον πίνακα αναλογισμού δαπανών που συντάσσει κάθε μήνα για την Παναγία Αλεξιώτισσα ο «Υπεύθυνος της Αθλητικής Εγκατάστασης».

Οσον αφορά στις χρεώσεις που γίνονται στο κολυμβητήριο προς γνώση των Δημοτικών αθλητικών παραγόντων ενημερώνουμε πως η χρήση είναι 5 ευρώ κατ΄ άτομο (με τον ΦΠΑ), για το δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας είναι 3 ευρώ και για το τρίτο δωρεάν. Ομάδες πληθυσμού με ειδικές ικανότητες ΑΜΕΑ κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων ΔΩΡΕΑΝ, όπως και παιδιά των Δημοτικών και Γυμνασίων σχολείων της πόλης, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής και μεγάλος αριθμός αθλητών.

ΤΕΛΟΣ, να τονίσουμε πως για όλα τα σωματεία που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ υπάρχουν ιδιωτικά συμφωνητικά, κατατεθειμένα στην αρμόδια ΔΥΟ, οι χρεώσεις γίνονται από το πλήρως μηχανογραφημένο λογιστήριο του ΠΕΑΚ με τιμολόγηση ανά μήνα και τηρούνται βιβλία γ΄ κατηγορίας. Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για όποιον πολίτη της Πάτρας τα ζητήσει. Με αυτό τον τρόπο ένας Δημόσιος Φορέας αποδεικνύει τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

Ο Δήμος άραγε έχει αντίστοιχα στοιχεία για την χρήση των Δημοτικών γηπέδων;

X